Skip to main content

Not His Story: I'm Feeling (No Longer) Twenty-Two


Taylor Swift's 22 is no longer suited me since I turned 23 yesterday, even-though in my soul, I don't feel like a 23 years old woman...yet. I am so grateful that Allah still allow me to live my life until this very second. I may not got a lot of gifts wrapped in colorful paper, but Allah already give me a lot of thing that more precious that anything even before my birthday, and I can't stop saying Alhamdulillah. 

This woman is 23 now!

Before June 6th 2016, Allah had given me a lot of things. For example; free one night stay at Artotel Thamrin from #UpxArtotelGiveaway (read my experience here), Free Rp100K voucher at Eat and Eat, Korean beauty stuffs from one of my favorite fashion bloggers, Annissa Mawinda from Anisacrament as giveaway prize, and got my lecture approval for thesis (so hopefully i can be graduated this semester, Aamiin) just four days before my birthday. 

Korean Beauty Products+Pouch from Anisacrament | Blishful Products and L.A. Girl Lip Liner are props of mine

Beside a lot of wishes from my family and friends (including one of my favorite plus-size fashion influencer, Aditira a.k.a. Tiraemon on insta!), I got a special birthday cake from my mom which is a Chris Evans cake! YES! There's Chris' face on my birthday cake. I swear to keep his face safe until...God knows when :p. My boyfriend also gave me some birthday presents that I choose, since he don't want to give me something that I don't really like (and need). So, this year, I choose a patch set and a pin set from Stradivarius as the birthday gift from him. Yay for another members of my pin and patch collection!!

Enamel Pins everywhere!!

Birthday Gifts from My Boyfriend

Yay!

Thanks, Starbucks Barista! Follow me on snapchat: fkrnand

One of my favorite gift is to celebrate my birthday this year on the very first day of Ramadhan, which is totally new to me (well, at least as far as I can remember). I feel so blessed because of it and can't stop thanking Allah S.W.T. for that precious gift i've ever had. 

I learnt a lot from life as 22 years old woman, and I do believe I will get even more this year. Twenty three, i guess, is the number of being more mature that yesterday and i believe, will be as amazing as twenty two. Bismillah.

Anyway, please forgive all the mistakes that i've made during my blogging time and have a great Holy Month! 

Popular posts from this blog

Being Plus-Size Woman: in Indonesia

Apa sih sebenarnya Plus-Size? Bertubuh besar? or else?
Berhubung di dalam blog ini gak bisa terlepaskan dari istilah 'plus-size', rasanya penting banget buat terlebih dulu tahu apa yang dimaksud dengan plus-size, atau secara lebih spesifik 'plus-size clothing'. 
Gue masih ingat kalau zaman sd (early 2000), dan bahkan sampai saat ini, wanita dengan ukuran tubuh yang lebih dari normal (not skinny, but average body size) sering disebut gendut. Gak sedikit yang menganggap kata tersebut cukup menyakitkan, bahkan buat mereka yang badannya gak tergolong gendut. Oh ya, gendut disini bisa gue kategorikan sebagai orang-orang yang menggunakan pakaian dengan size XL keatas loh ya...atau size 12 and above kalau ngikutin standart baju-baju  dari Amerika Serikat. Bagi mereka yang masih bisa pake baju ukuran L kebawah, don't you dare to call your self a fat girl! Buat mempermudah, bisa dilihat di chart yang ada dibawah:

Istilah plus-size kemudian gue gunakan untuk memperhalus apa …

Not His Story: From The Heart of Japan

Ohayou!
Maafkan minimnya komitmen saya dalam membagi cerita di halaman blog ini. Percaya-lah, semakin mendekati UAS, semakin saya malas untuk menulis di sini...karena terlalu banyak makalah yang harus dibuat demi menyelesaikan kuliah 4 tahun! 
Gak terasa hari ini adalah hari terakhir di bulan Mei..yang artinya besok sudah masuk ke tengah tahun 2015 yang baik ini. Juni selalu jadi bulan favorite gue untuk beragam hal, salah satunya adalah liburan panjang. Meskipun tahun ini, liburan panjang akan diisi dengan mempersiapkan proposal untuk Pelatihan Etnografi ke Desa Aweh, Rangkas Bitung, Banten. Well, setidaknya ada kegiatan yang jelas di liburan nanti sambil menikmati puasa Ramadhan. Wew...sebentar lagi puasa...waktunya membayar puasa yang bolong tahun lalu!

Di akhir bulan ini, gue menghabiskan waktu di sebuah mall baru dengan konsep yang rasanya belum pernah ditemukan di Indonesia. Yap! I visited AEON MALL BSD CITY sejak grand opening-nya kemarin. Kalau diminta 3 kata untuk menggambark…

Fashion Addiction: Plus-Size Clothing Shop in Indonesia

Berkaca pada sejumlah komentar yang gue peroleh di 'Being Plus-Size Woman: in Indonesia', banyak yang memberikan saran kepada gue seputar toko-toko yang menjual pakaian untuk wanita bertubuh besar. Pada tulisan gue itu, memang gue mengungkapkan salah satu kesulitan menjadi wanita plus-size di Indonesia adalah memperoleh pakaian yang tidak hanya cukup di tubuh tapi juga tetap terlihat stylist.So, i guess it's kinda important to help fellow plus-size woman in Indonesia for that problem by give you some references where to shop. Because i do believe, plus-size woman can be fashionable! Oh ya, semua toko yang gue jadikan referensi di sini belum tentu semuanya sudah gue datangi dan berbelanja di sana ya.

(ps: kalau kamu terlalu malas untuk banya postingan ini, I made a video about it on my youtube channel, check it out!)


Gue akan membagi dua kategori dalam tulisan ini, yang pertama adalah offline shop a.k.a. toko-toko fisik yang bisa kita langsung datangi untuk mencari baju ya…