Skip to main content

Not His Story: Dear the General

Good night, sir!

How are you there with your love ? I am sure that both of you are in the greatest condition ever. I think i need to tell you something that kinda bother my study night. It's not a huge deal, but i think it's more than enough to make my heart broken.

Few hours ago, i heard my phone ringing and the first thing in my mind was...it must be you, the general. Then, in a flash, i just remembered that you've left me and all of your family last week to meet your love who also known as my role model, grandma. It hurt actually.....because to be honest, sir, i regret lot of things that i didn't do and i blame my self for it..because maybe, if i did it on the first place, you won't feel alone, just like what you said few weeks before your last breathe. And I really miss your evening call...asking me how's my day, where's my mom or dad, or asking everything that you wanna know about technology such as internet. I miss your call....

Yesterday, when i was in the mood to clean up my messy room, i found a blue hat that you gave to me . You said that i can keep it and bring it to your wife's grave so the sun won't kill my look, since you've known that the heat could kill my fabulous look by making me sweat a lot. I wore that hat yesterday and I remember all of those simple things that makes me close to you. 

Then...i remember lot of bad things that i've done to you, especially when I was in my darkest era. I stayed at your home and sometimes being so ignorance to your kindness. And when i was at my home and in the worst mood....you called me and i was also being kinda mean to you...and until this moment, i feel horrible for it.

I miss you so much sir....I miss the way you said "Cucu Akung" when i got good score or made you proud because of my achievement, I miss the moment when you 'kidnap' me to sit in front of you and let me speak about anything that you wanna hear, I miss the time when you read Yassin for your beloved wife on her grave with me, and the most important thing, I miss your call....

I am crying while typing those memories here, I am sure you know it, right? I am trying to keep myself busy with college just because i don't want to cry like now. The first week til the 40th day is the hardest time, right? Please tell God, that you want to see me not crying....

I think that's the end of my letter for you, Sir. Don't worry, God will take the good care of you and your wife. Send my huge love for your wife, please. 

Sincerely,
Your 2nd granddaughter who miss your call

Popular posts from this blog

Being Plus-Size Woman: in Indonesia

Apa sih sebenarnya Plus-Size? Bertubuh besar? or else?
Berhubung di dalam blog ini gak bisa terlepaskan dari istilah 'plus-size', rasanya penting banget buat terlebih dulu tahu apa yang dimaksud dengan plus-size, atau secara lebih spesifik 'plus-size clothing'. 
Gue masih ingat kalau zaman sd (early 2000), dan bahkan sampai saat ini, wanita dengan ukuran tubuh yang lebih dari normal (not skinny, but average body size) sering disebut gendut. Gak sedikit yang menganggap kata tersebut cukup menyakitkan, bahkan buat mereka yang badannya gak tergolong gendut. Oh ya, gendut disini bisa gue kategorikan sebagai orang-orang yang menggunakan pakaian dengan size XL keatas loh ya...atau size 12 and above kalau ngikutin standart baju-baju  dari Amerika Serikat. Bagi mereka yang masih bisa pake baju ukuran L kebawah, don't you dare to call your self a fat girl! Buat mempermudah, bisa dilihat di chart yang ada dibawah:

Istilah plus-size kemudian gue gunakan untuk memperhalus apa …

Not His Story: From The Heart of Japan

Ohayou!
Maafkan minimnya komitmen saya dalam membagi cerita di halaman blog ini. Percaya-lah, semakin mendekati UAS, semakin saya malas untuk menulis di sini...karena terlalu banyak makalah yang harus dibuat demi menyelesaikan kuliah 4 tahun! 
Gak terasa hari ini adalah hari terakhir di bulan Mei..yang artinya besok sudah masuk ke tengah tahun 2015 yang baik ini. Juni selalu jadi bulan favorite gue untuk beragam hal, salah satunya adalah liburan panjang. Meskipun tahun ini, liburan panjang akan diisi dengan mempersiapkan proposal untuk Pelatihan Etnografi ke Desa Aweh, Rangkas Bitung, Banten. Well, setidaknya ada kegiatan yang jelas di liburan nanti sambil menikmati puasa Ramadhan. Wew...sebentar lagi puasa...waktunya membayar puasa yang bolong tahun lalu!

Di akhir bulan ini, gue menghabiskan waktu di sebuah mall baru dengan konsep yang rasanya belum pernah ditemukan di Indonesia. Yap! I visited AEON MALL BSD CITY sejak grand opening-nya kemarin. Kalau diminta 3 kata untuk menggambark…

Fashion Addiction: Plus-Size Clothing Shop in Indonesia

Berkaca pada sejumlah komentar yang gue peroleh di 'Being Plus-Size Woman: in Indonesia', banyak yang memberikan saran kepada gue seputar toko-toko yang menjual pakaian untuk wanita bertubuh besar. Pada tulisan gue itu, memang gue mengungkapkan salah satu kesulitan menjadi wanita plus-size di Indonesia adalah memperoleh pakaian yang tidak hanya cukup di tubuh tapi juga tetap terlihat stylist.So, i guess it's kinda important to help fellow plus-size woman in Indonesia for that problem by give you some references where to shop. Because i do believe, plus-size woman can be fashionable! Oh ya, semua toko yang gue jadikan referensi di sini belum tentu semuanya sudah gue datangi dan berbelanja di sana ya.

(ps: kalau kamu terlalu malas untuk banya postingan ini, I made a video about it on my youtube channel, check it out!)


Gue akan membagi dua kategori dalam tulisan ini, yang pertama adalah offline shop a.k.a. toko-toko fisik yang bisa kita langsung datangi untuk mencari baju ya…