Skip to main content

Not His Story: Summer break with Ready-Made-Friends

 “God made us cousins, because he knew our moms couldn’t handle us as sisters (and brothers).”


Cousins from my father's side: FULL TEAM


Exactly!
As the only one kid in my family, I don't really know how to grow up with someone else except with my parents. But, since I have a lot of cousins from both side, I can get another experience and fun with people other than my mom & dad. I have 8 cousins from my father's side, and 13 from my mom's. From 22 cousins that I have, I'm very close to Dyah, my cousin from father's side (she's my dad's older brother's second daughter). She was born in 1994 and we live in the same neighborhood since we were very young. We went to same school (she's my junior) for 12 years and long time ago, when my maid back to her hometown, I always go to her home, play together, until my mom pick me up. No wonder, we're close until today (and forever, d'oh!). She's my partner in crime for gossiping, watching movie, and spending our saturday night with sleep over on our grandparent's home & run during Car Free Day on Sunday morning.

Early June, my other cousins (still from my father's side), Marsha, came back to Jakarta from Shanghai to do some university test. I'm not really close but since we have social media (twitter, instagram, and path) we know how each other life everyday and make us closer. Last tuesday, we went to Kota Tua and Monas just because she and her brother haven't been there (fun fact: They had lived in Jakarta before!). 

My father's family LOVES swimming, we grow up to love this kind of sport. So, after a suggestion from my aunt, I arranged a cousin day out yesterday, exactly a day before Ramadhan. It was superb fun!! We began our day out by swimming in Cilandak Sport Center, South Jakarta. Six of us (Me, Dyah, Marsha, Dio (marsha's brother), Priska (my other cousins), and Nisya (Priska's sister)) swam for about 2 hours. Not only swimming in the pool, we also do crazy thing like underwater selfie (yes, WE ALL LOVE SELFIE, except the only guy :p), hunchback each other in the pool and talk like crazy. I haven't got this experience before, so I'm very happy that we did it all. After swimming, we had lunch in Billie Chick, Cilandak Town Square, South Jakarta (less than 3 min walk from the sport center) with our aunt (Marsha&Dio's mom) and our uncle (Priska&Nisya's father). Then, my aunt took a picture of us to make our other cousins jealous, LOL. 



After lunch, we drove to Grand Indonesia to experience Transformers: Age of Extinction in 4DX3D. Unfortunately, the tickets already SOLD OUT and will be available on next Tuesday (CRAZY!). So, we decided to watch it on 3D. After such a long time waiting, we got 6 tickets for Transformers on 17.20 WIB, yayness!. While waiting until 17.20, we tried the hippest place for nitro gelato in Grand Indonesia named RON'S LABORATORY. It located on 5th floor (just use the escalator from 8th floor) West Mall of Grand Indonesia. We ordered 3 kind of gelato: Red Velvet (with double injection of cheese), Chocolate Windproof (gelato with Tolak Angin & an injection of chocolate), and Bubble Gum (with PUYO puding & injection of strawberry jam). 


Each cup cost us around 60.000IDR (except the Bubble gum, it's 50.000IDR) and each injection cost us 8000IDR (I think you can ask for no injection, especially the red velvet because it already has cheese injection). We spent, totally almost 200.000IDR. Quite expensive but it made using nitrogen, the liquid one. The place also cozy and you can see the creation of the gelato while waiting. The most important thing, I spent my quality time with my family..PRICELESS!
                                
                                

Don't forget to take selfie! Unfortunately, we forgot to bring our monopod :(

After movie, we went to our grandparent's house and ate Sate Sambas for late dinner. 

I love yesterday because I spent my time with people that God creates as my other friend...friend by blood. I'm looking for another chance to go somewhere with my cousin (from both side!). Next plan is going to Yogyakarta with Marsha and Priska on July...so excited!!

Anyway, Happy Ramadhan! See ya on the next post :)

Popular posts from this blog

Being Plus-Size Woman: in Indonesia

Apa sih sebenarnya Plus-Size? Bertubuh besar? or else?
Berhubung di dalam blog ini gak bisa terlepaskan dari istilah 'plus-size', rasanya penting banget buat terlebih dulu tahu apa yang dimaksud dengan plus-size, atau secara lebih spesifik 'plus-size clothing'. 
Gue masih ingat kalau zaman sd (early 2000), dan bahkan sampai saat ini, wanita dengan ukuran tubuh yang lebih dari normal (not skinny, but average body size) sering disebut gendut. Gak sedikit yang menganggap kata tersebut cukup menyakitkan, bahkan buat mereka yang badannya gak tergolong gendut. Oh ya, gendut disini bisa gue kategorikan sebagai orang-orang yang menggunakan pakaian dengan size XL keatas loh ya...atau size 12 and above kalau ngikutin standart baju-baju  dari Amerika Serikat. Bagi mereka yang masih bisa pake baju ukuran L kebawah, don't you dare to call your self a fat girl! Buat mempermudah, bisa dilihat di chart yang ada dibawah:

Istilah plus-size kemudian gue gunakan untuk memperhalus apa …

Not His Story: From The Heart of Japan

Ohayou!
Maafkan minimnya komitmen saya dalam membagi cerita di halaman blog ini. Percaya-lah, semakin mendekati UAS, semakin saya malas untuk menulis di sini...karena terlalu banyak makalah yang harus dibuat demi menyelesaikan kuliah 4 tahun! 
Gak terasa hari ini adalah hari terakhir di bulan Mei..yang artinya besok sudah masuk ke tengah tahun 2015 yang baik ini. Juni selalu jadi bulan favorite gue untuk beragam hal, salah satunya adalah liburan panjang. Meskipun tahun ini, liburan panjang akan diisi dengan mempersiapkan proposal untuk Pelatihan Etnografi ke Desa Aweh, Rangkas Bitung, Banten. Well, setidaknya ada kegiatan yang jelas di liburan nanti sambil menikmati puasa Ramadhan. Wew...sebentar lagi puasa...waktunya membayar puasa yang bolong tahun lalu!

Di akhir bulan ini, gue menghabiskan waktu di sebuah mall baru dengan konsep yang rasanya belum pernah ditemukan di Indonesia. Yap! I visited AEON MALL BSD CITY sejak grand opening-nya kemarin. Kalau diminta 3 kata untuk menggambark…

Fashion Addiction: Plus-Size Clothing Shop in Indonesia

Berkaca pada sejumlah komentar yang gue peroleh di 'Being Plus-Size Woman: in Indonesia', banyak yang memberikan saran kepada gue seputar toko-toko yang menjual pakaian untuk wanita bertubuh besar. Pada tulisan gue itu, memang gue mengungkapkan salah satu kesulitan menjadi wanita plus-size di Indonesia adalah memperoleh pakaian yang tidak hanya cukup di tubuh tapi juga tetap terlihat stylist.So, i guess it's kinda important to help fellow plus-size woman in Indonesia for that problem by give you some references where to shop. Because i do believe, plus-size woman can be fashionable! Oh ya, semua toko yang gue jadikan referensi di sini belum tentu semuanya sudah gue datangi dan berbelanja di sana ya.

(ps: kalau kamu terlalu malas untuk banya postingan ini, I made a video about it on my youtube channel, check it out!)


Gue akan membagi dua kategori dalam tulisan ini, yang pertama adalah offline shop a.k.a. toko-toko fisik yang bisa kita langsung datangi untuk mencari baju ya…