Skip to main content

Fashion Addiction: The Fresh Start

Alhamdulillah, all Moeslem in the world already finished the Ramadhan Kareem 1434H and also already celebrating the first day of Hari Raya. For myself, this Ramadhan is the most productive Ramadhan ever for some reasons and still can't believe that Ramadhan leaving us very quickly this year. Hopefully, we can meet again with 1435's Ramadhan, Amiin.

On the First Syawal, I went to my grandparents' house in Bogor and Kebayoran Baru, South Jakarta. I decided to wear the dress that I bought at X to X Pondok Indah and also BATA's Nude Wedges that I bought months ago. My mom told me to dress differently this year. Yap, I am not a lady who loves dresses and girly shoes. That's why wore all of those items made me feel like a lady..LOL. My family kinda amazed to see my look at that time. Asymmetrical hair with lady look..yeah..just..not me

On the Third day of Syawal, I went to my Grandfather's graveyard to pray for him and also to but one of Jakarta's Traditional Food that I love: Kerak Telor. 

Best weapons for delicious and tasty Kerak Telor

Nyumy!

Then, Me and my parent continue our journey to Pondok Indah Mall to find some books for my Mom's assignment and some clothes for...me. And my journey lead me to them
Gren Swimming Googles by ARENA (Available in Gramedia) + Coral Knit Top by Forever 21 + Coral Long Skirt by Forever 21
Feeling...Fishy !

Hello | What?! |Yes, I am Strong!


Basically, I am going to make Syawal as my fresh start. I want to be a much better person for myself and everyone around me. I'm trying new thing to boost my confidence which I need for my future. And my first step to reach it is by dressing up, at least, wearing different kind of outfit that I never thought I wore. Just like what Lao Tze Said:
Confidence is the greatest friend
It's a lie if we don't want to have a great friend, right?! Just because people aren't perfect, that's why we need to have confidence as our friend.  

We can boost our confidence in many ways. Some of my friends join music activity to boost their confidence, my mom joined some extra class to improve her skill and also her confidence, and I choose my own way by dressing up lil bit differently. 

To be honest, I got inspired by some curvy bloggers such as Tanesha Awasthi from Girl With Curves, Nicolette Mason from nicolette mason, and RoJo from Beauti Curve.

I know they are from USA, not Indonesia whose have lot of people with small and normal size body type, so they can be free to explore themselves. I still feel that people in my country will judge someone or mock someone with plus size body. I also believe that it happens to Americans Plus Size Fashion Bloggers too. But they live in a free place and they also born to be free. 

I saw some plus size ladies on magazine and i havent found their blog til today. I wish I can be one of plus size fashion blogger one day that can help me to boost my confidence :)

Be confidence and walk like a boss 8)

Have a great day and enjoy the Hari Raya Holiday :D


Popular posts from this blog

Being Plus-Size Woman: in Indonesia

Apa sih sebenarnya Plus-Size? Bertubuh besar? or else?
Berhubung di dalam blog ini gak bisa terlepaskan dari istilah 'plus-size', rasanya penting banget buat terlebih dulu tahu apa yang dimaksud dengan plus-size, atau secara lebih spesifik 'plus-size clothing'. 
Gue masih ingat kalau zaman sd (early 2000), dan bahkan sampai saat ini, wanita dengan ukuran tubuh yang lebih dari normal (not skinny, but average body size) sering disebut gendut. Gak sedikit yang menganggap kata tersebut cukup menyakitkan, bahkan buat mereka yang badannya gak tergolong gendut. Oh ya, gendut disini bisa gue kategorikan sebagai orang-orang yang menggunakan pakaian dengan size XL keatas loh ya...atau size 12 and above kalau ngikutin standart baju-baju  dari Amerika Serikat. Bagi mereka yang masih bisa pake baju ukuran L kebawah, don't you dare to call your self a fat girl! Buat mempermudah, bisa dilihat di chart yang ada dibawah:

Istilah plus-size kemudian gue gunakan untuk memperhalus apa …

Not His Story: From The Heart of Japan

Ohayou!
Maafkan minimnya komitmen saya dalam membagi cerita di halaman blog ini. Percaya-lah, semakin mendekati UAS, semakin saya malas untuk menulis di sini...karena terlalu banyak makalah yang harus dibuat demi menyelesaikan kuliah 4 tahun! 
Gak terasa hari ini adalah hari terakhir di bulan Mei..yang artinya besok sudah masuk ke tengah tahun 2015 yang baik ini. Juni selalu jadi bulan favorite gue untuk beragam hal, salah satunya adalah liburan panjang. Meskipun tahun ini, liburan panjang akan diisi dengan mempersiapkan proposal untuk Pelatihan Etnografi ke Desa Aweh, Rangkas Bitung, Banten. Well, setidaknya ada kegiatan yang jelas di liburan nanti sambil menikmati puasa Ramadhan. Wew...sebentar lagi puasa...waktunya membayar puasa yang bolong tahun lalu!

Di akhir bulan ini, gue menghabiskan waktu di sebuah mall baru dengan konsep yang rasanya belum pernah ditemukan di Indonesia. Yap! I visited AEON MALL BSD CITY sejak grand opening-nya kemarin. Kalau diminta 3 kata untuk menggambark…

Fashion Addiction: Plus-Size Clothing Shop in Indonesia

Berkaca pada sejumlah komentar yang gue peroleh di 'Being Plus-Size Woman: in Indonesia', banyak yang memberikan saran kepada gue seputar toko-toko yang menjual pakaian untuk wanita bertubuh besar. Pada tulisan gue itu, memang gue mengungkapkan salah satu kesulitan menjadi wanita plus-size di Indonesia adalah memperoleh pakaian yang tidak hanya cukup di tubuh tapi juga tetap terlihat stylist.So, i guess it's kinda important to help fellow plus-size woman in Indonesia for that problem by give you some references where to shop. Because i do believe, plus-size woman can be fashionable! Oh ya, semua toko yang gue jadikan referensi di sini belum tentu semuanya sudah gue datangi dan berbelanja di sana ya.

(ps: kalau kamu terlalu malas untuk banya postingan ini, I made a video about it on my youtube channel, check it out!)


Gue akan membagi dua kategori dalam tulisan ini, yang pertama adalah offline shop a.k.a. toko-toko fisik yang bisa kita langsung datangi untuk mencari baju ya…