Skip to main content

Not His Story: Traveling or Working?

It's an ADDICTRIP - Nila Nuswantari, Anthropology Student

For my assignment, me and 4 other friends decided to visit Pari Island, one of the beautiful islands in Kepulauan Seribu, Jakarta, Indonesia. For Tourism Anthropology, we picked that island because it's matched with our theme: Nature. At first, there were some places that we want to visit: Tunda Island, Green Canyon, and Bali. But because of the timing, we picked Pari Island and to be honest, there's no regret!
View from our boat @ Muara Angke Harbor

The view from our Home Stay


Since none of us ever visited Pari Island, we tried to join a open trip that provided by Like This Adventure. We knew that travel organizer from TripTrus.com, an open trip website in Indonesia. We booked the last 5 seats for the trip and paid 330.000IDR. All include transportation from Muara Angke Harbor - Pari Island - Muara Angke Harbor, homestay with air conditioner, snorkeling equipment, insurance, Breakfast+Lunch+Dinner, and much more. We stayed for 2 days and 1 night. 

We left the harbor at 8 AM, one hour late from schedule, and arrived two hours latter. When we arrived, we made a big circle and introduced ourself to the other people who also joined the trip. There're 16 of us and 4 crew from Like This Adventure, an travel organizer built by Tubagus Sobar since 2013. Because of the delay, after put our bags in our room, we had lunch together on the homestay. We saw the sea during our lunch and we also had Cuttlefish for our lunch and the taste was DELICIOUS! On 1 PM, we walked to the dock and went to our snorkeling spots. The first spot was Pulau Tikus and the second (also the last) was Pulau Tengah. My snorkeling experience started on Pulau Tikus at that time. The wave is quite big and made some scratches on my foot because I hit some coral. Wearing life jacket could be so uncomfortable during that moment, because i can't move! So i decided to take it off on the second spot and no regret at all! I enjoy my second time but still have to get used to with the google since it's mine. I would do anything to add another experience for snorkeling! 
addicted to to this thing! 

From Like This Adventure's Documentation

From Like This Adventure's Documentation

Tired with snorkeling, we went back to homestay and enjoy the great time also the great view. Then, we bike to see the sunset. Unfortunately, the cloud overshadow the sun, so all we can see was the beautiful sunset's light. 
Sunset @ Pantai LIPI

Lanterns are ready to fly away!

I was so tired because of snorkeling and biking, so after took a shower, i slept for a while before dinner. Turned out, it's raining outside so we can't have some games that the travel organizer planned before.After dinner, we walked to Pantai Perawan to celebrate the night by create the lantern and flew it away to the sky with our wishes. It was one of my best moment on that island. Then, we went to our home-stay and sleep.

Too bad, it was raining on the next day, so all of us couldn't see the sunrise. On 10 AM, we went to the beach again and took some photos and interviewed our local guide for our assignment. He told us about a myth in Pantai Perawan and also the life in Pulau Pari. Well, it's pretty useful for our presentation.

Pantai Perawan!

Before went back to Jakarta, I bought some accessories such as necklace and bracelet made by them and also some, imported from Bali..whew..

I told my friends and family about my trip and they keep asking, am I do that for fun or for academic purposes? Well, that's the life of anthropology student. You can go to a place to enjoy the scenery also to gather information for your academic life. I am looking for another opportunity like this, soon.




Popular posts from this blog

Being Plus-Size Woman: in Indonesia

Apa sih sebenarnya Plus-Size? Bertubuh besar? or else?
Berhubung di dalam blog ini gak bisa terlepaskan dari istilah 'plus-size', rasanya penting banget buat terlebih dulu tahu apa yang dimaksud dengan plus-size, atau secara lebih spesifik 'plus-size clothing'. 
Gue masih ingat kalau zaman sd (early 2000), dan bahkan sampai saat ini, wanita dengan ukuran tubuh yang lebih dari normal (not skinny, but average body size) sering disebut gendut. Gak sedikit yang menganggap kata tersebut cukup menyakitkan, bahkan buat mereka yang badannya gak tergolong gendut. Oh ya, gendut disini bisa gue kategorikan sebagai orang-orang yang menggunakan pakaian dengan size XL keatas loh ya...atau size 12 and above kalau ngikutin standart baju-baju  dari Amerika Serikat. Bagi mereka yang masih bisa pake baju ukuran L kebawah, don't you dare to call your self a fat girl! Buat mempermudah, bisa dilihat di chart yang ada dibawah:

Istilah plus-size kemudian gue gunakan untuk memperhalus apa …

Not His Story: From The Heart of Japan

Ohayou!
Maafkan minimnya komitmen saya dalam membagi cerita di halaman blog ini. Percaya-lah, semakin mendekati UAS, semakin saya malas untuk menulis di sini...karena terlalu banyak makalah yang harus dibuat demi menyelesaikan kuliah 4 tahun! 
Gak terasa hari ini adalah hari terakhir di bulan Mei..yang artinya besok sudah masuk ke tengah tahun 2015 yang baik ini. Juni selalu jadi bulan favorite gue untuk beragam hal, salah satunya adalah liburan panjang. Meskipun tahun ini, liburan panjang akan diisi dengan mempersiapkan proposal untuk Pelatihan Etnografi ke Desa Aweh, Rangkas Bitung, Banten. Well, setidaknya ada kegiatan yang jelas di liburan nanti sambil menikmati puasa Ramadhan. Wew...sebentar lagi puasa...waktunya membayar puasa yang bolong tahun lalu!

Di akhir bulan ini, gue menghabiskan waktu di sebuah mall baru dengan konsep yang rasanya belum pernah ditemukan di Indonesia. Yap! I visited AEON MALL BSD CITY sejak grand opening-nya kemarin. Kalau diminta 3 kata untuk menggambark…

Fashion Addiction: Plus-Size Clothing Shop in Indonesia

Berkaca pada sejumlah komentar yang gue peroleh di 'Being Plus-Size Woman: in Indonesia', banyak yang memberikan saran kepada gue seputar toko-toko yang menjual pakaian untuk wanita bertubuh besar. Pada tulisan gue itu, memang gue mengungkapkan salah satu kesulitan menjadi wanita plus-size di Indonesia adalah memperoleh pakaian yang tidak hanya cukup di tubuh tapi juga tetap terlihat stylist.So, i guess it's kinda important to help fellow plus-size woman in Indonesia for that problem by give you some references where to shop. Because i do believe, plus-size woman can be fashionable! Oh ya, semua toko yang gue jadikan referensi di sini belum tentu semuanya sudah gue datangi dan berbelanja di sana ya.

(ps: kalau kamu terlalu malas untuk banya postingan ini, I made a video about it on my youtube channel, check it out!)


Gue akan membagi dua kategori dalam tulisan ini, yang pertama adalah offline shop a.k.a. toko-toko fisik yang bisa kita langsung datangi untuk mencari baju ya…