Skip to main content

Not His Story: Sleep with Art


Finally have something to blog about!

So, few months ago, Diana Rikasari's shoes brand named UP SHOES held a giveaway with a super artsy hotel chain called ARTOTEL . At that moment, I thought it will be great to test my luck for that giveaway. So, i followed the giveaway's rules to join. I didn't want to expect too much for this kind of giveaway but turns out, I'm the one of two lucky giveaway winner! Say what? Alhamdulillah.

I already decided to use my prize (to have one night stay at the ARTOTEL Thamrin, Jakarta) this weekend (May 14-15) with my partner in crime a.k.a. my cousin a.k.a. Dyah. Our first plan was to stay at Artotel and watched Captain America: Civil War in 4DX3D studio at CGV Blitz, Grand Indonesia on Saturday night. But, we changed our plan since we already watched it (for free, thanks to Fox International Channel for the giveaway prize (how lucky i was!)) in 2D few days after the movie released in Indonesia. So, the second plan was to enjoy our stay, went to Bar at The Roof Top (BART) on the 7th floor of the hotel, and joined Car Free Day on the next they. Unfortunately, my health condition during the first day of stay wasn't good enough to have some fun. I think it's all because I went to sleep late for the last 5 days (thanks to my thesis) and got enough rest, even though i feel like i sleep the whole day haha :p

Anyway, my room type was Studio 20 on the 5th floor. I love the room interior that designed by Wisnu Auri. Unfortunately, the view from the room didn't look like what I expected but i got enough light during the day (which is a good thing if you want to take a lot of photos). I made a brief room tour video that you can watch to see that cool room.
video
The video was made using Foodie application on my iphone 5s and combined with Movie Maker.

After 4 hours of sleep (thanks to my heavy breathing caused by asthma), I woke up at 6 on the Sunday morning and joined the Car Free Day as I planned. Then, I enjoyed the hotel breakfast on Roca Restaurant. Done with the breakfast, me and Dyah went back to the room to refresh ourself before heading to BART to take a lot of cool photo for our Instagram (and my blog, of course). FYI, BART is open at 5PM, so before that, there's actually nobody on the roof top. For me, Artotel is a perfect place to sleep with art, literally, and great place to take a lot of artsy picture. I hope i can stay at Artotel 3rd hotel in Sanur, Bali since they have infinity pool! Anyway, thanks for Up Shoes and Artotel for the prize!
What I had for breakfast: Hashbrown, Brokoli Cah Jamur, Ikan Asam Manis, Sausage, and Smoked Beef + Juice
Post CFD photoshoot at the BART. No Filter Needed!
Oversized Tee by BSSAR. Lady Gaga Pin by Pinfolks

'Off to Gym' Oversized Tee by BSSAR

Popular posts from this blog

Being Plus-Size Woman: in Indonesia

Apa sih sebenarnya Plus-Size? Bertubuh besar? or else?
Berhubung di dalam blog ini gak bisa terlepaskan dari istilah 'plus-size', rasanya penting banget buat terlebih dulu tahu apa yang dimaksud dengan plus-size, atau secara lebih spesifik 'plus-size clothing'. 
Gue masih ingat kalau zaman sd (early 2000), dan bahkan sampai saat ini, wanita dengan ukuran tubuh yang lebih dari normal (not skinny, but average body size) sering disebut gendut. Gak sedikit yang menganggap kata tersebut cukup menyakitkan, bahkan buat mereka yang badannya gak tergolong gendut. Oh ya, gendut disini bisa gue kategorikan sebagai orang-orang yang menggunakan pakaian dengan size XL keatas loh ya...atau size 12 and above kalau ngikutin standart baju-baju  dari Amerika Serikat. Bagi mereka yang masih bisa pake baju ukuran L kebawah, don't you dare to call your self a fat girl! Buat mempermudah, bisa dilihat di chart yang ada dibawah:

Istilah plus-size kemudian gue gunakan untuk memperhalus apa …

Not His Story: From The Heart of Japan

Ohayou!
Maafkan minimnya komitmen saya dalam membagi cerita di halaman blog ini. Percaya-lah, semakin mendekati UAS, semakin saya malas untuk menulis di sini...karena terlalu banyak makalah yang harus dibuat demi menyelesaikan kuliah 4 tahun! 
Gak terasa hari ini adalah hari terakhir di bulan Mei..yang artinya besok sudah masuk ke tengah tahun 2015 yang baik ini. Juni selalu jadi bulan favorite gue untuk beragam hal, salah satunya adalah liburan panjang. Meskipun tahun ini, liburan panjang akan diisi dengan mempersiapkan proposal untuk Pelatihan Etnografi ke Desa Aweh, Rangkas Bitung, Banten. Well, setidaknya ada kegiatan yang jelas di liburan nanti sambil menikmati puasa Ramadhan. Wew...sebentar lagi puasa...waktunya membayar puasa yang bolong tahun lalu!

Di akhir bulan ini, gue menghabiskan waktu di sebuah mall baru dengan konsep yang rasanya belum pernah ditemukan di Indonesia. Yap! I visited AEON MALL BSD CITY sejak grand opening-nya kemarin. Kalau diminta 3 kata untuk menggambark…

Fashion Addiction: Plus-Size Clothing Shop in Indonesia

Berkaca pada sejumlah komentar yang gue peroleh di 'Being Plus-Size Woman: in Indonesia', banyak yang memberikan saran kepada gue seputar toko-toko yang menjual pakaian untuk wanita bertubuh besar. Pada tulisan gue itu, memang gue mengungkapkan salah satu kesulitan menjadi wanita plus-size di Indonesia adalah memperoleh pakaian yang tidak hanya cukup di tubuh tapi juga tetap terlihat stylist.So, i guess it's kinda important to help fellow plus-size woman in Indonesia for that problem by give you some references where to shop. Because i do believe, plus-size woman can be fashionable! Oh ya, semua toko yang gue jadikan referensi di sini belum tentu semuanya sudah gue datangi dan berbelanja di sana ya.

(ps: kalau kamu terlalu malas untuk banya postingan ini, I made a video about it on my youtube channel, check it out!)


Gue akan membagi dua kategori dalam tulisan ini, yang pertama adalah offline shop a.k.a. toko-toko fisik yang bisa kita langsung datangi untuk mencari baju ya…